Nu mă pot abţine

Well, nu mă pot abţine să fac un blog şi să scriu în el prima dată despre comedia cu ministrul justiţiei din România.

Sunt destul de convins că primul ministru Tăriceanu ar vrea să-l demită dar nu are curaj pentru că urmează alegerile pentru parlamentul Europei şi ar fi rău pentru imagine. Şi cred că face o greşeală mare că nu-l deminte. Guvernul, de fapt domnul Tăriceanu şi PNL, au chiar şansa să aibă o creştere substanţială de imagine. Ar fi una dintre puţinele ocazii în care politicienii îşi recunosc greşelile, şi oamenii ar privi asta foarte bine, un semn de sinceritate şi o dovadă că vrea să îndrepte greşelile.

De fapt, imaginea guvernului actual în ochii populaţiei este atât de proastă încât aproape toţi membrii guvernului sunt priviţi drept corupţi sau incompetenţi, şi fiecare măsură luată este privită cu suspiciune. Guvernul pare să nu aibă nici un consultant de imagine, cu fiecare acţiune scufundând PNL în ochii electoratului.
Exemplele sunt multe:
-au încercat demiterea lui Băsescu când nu exista nimeni care să aibă o popularitate comparabilă, printr-o campanie neconvingătoare (mai ales pentru că într-adevăr nu avea substanţă). Şi au încercat demiterea lui când Băsescu părea să fie singura persoană politică cinstită. L-au transformat pe Traian Băsescu dintr-un preferat al populaţiei într-un erou.
-toate acţiunile domnului Chiuariu par să apere infractorii cercetaţi de DNA.
-felul în care a plecat Monica Macovei, şi faptul după ce au alungat-o au aruncat şi cu noroi. Doamna Macovei, ca şi Băsescu are o imagine foarte bună în ochii populaţiei, şi în plus are şi performanţe recunoscute internaţional.
-toate declaraţiile legate de referendumul lui Băsescu dau de înţeles că ei se opun votului populaţiei. Au spus că se vor face alegerile în secţii de votare diferite, şi din asta s-a înţeles că se va vota în locuri diferite. Timpul alocat referendumului se pare că va fi mai scurt decât cel alocat alegerilor pentru parlamentul european, din nou o mişcare ce îi face să pară inamicii populaţiei.
-s-au angajat într-un război cu foştii parteneri de guvernare, PD. PD este în continuare un partid mic, cu 2-3 personalităţi şi atâta tot, dar au câştigat enorm ca imagine în urma războiului cu PNL, alături de Băsescu. PNL s-au lăsat atraşi în cursă în cel mai imbecil mod cu putinţă.
Acestea, şi multe altele, îmi dau impresia că PNL este total incoerent în a-şi promova imaginea. Toate mişcările şi declaraţiile sunt de o prostie greu de închipuit, din punctul de vedere al felului în care afectează imaginea.

Numai nişte acţiuni radicale mai pot salva imaginea PNL. Acţiuni precum:
-deblocarea cercetărilor importante derulate de PNA.
-anularea contractelor pentru autostrada Transilvania (o mişcare ce ar aduce enorm de multe puncte electorale, o acţiune unică prin care alegătorii ar vedea o afacere a statului în care nu iese „ţara” în pierdere).
-aducerea înapoi a unor miniştri precum Monica Macovei şi Ionuţ Popescu (nu ştiu ce activităţi au prezent, dar poate dacă se duce Tăriceanu în genunchi la ei ar reveni 🙂 ).
-împăcarea într-o manieră subtilă cu preşedintele Băsescu, eroul naţiunii, şi eventual cu PD.

Voi reveni cu idei despre greşeala recunoscută care e pe mai mult de jumătate iertată, şi felul în care nişte acţiuni de bun simţ pot salva imaginea (de bun simţ, dar ieşite din comun pentru politicianul aflat în război, care vrea să dovedească cât de rău e adversarul politic)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s