Despre vot şi politică în general

Nu-mi plac atitudinile oamenilor legate de politică.
1.Prima dată nu-mi place atitudinea „analiştilor” politici, care vorbesc despre electorat ca despre o entitate cumva rotundă, fără colţuri :), fără gânduri, cu nişte idei şi nişte idoli bine fixaţi în cap. Cel mai bine ilustrează ideea asta formularea de „electorat captiv”, pe care cred că am auzit-o chiar la Cristian Pârvulescu. Din păcate există şi motive pentru asta. De exemplu alegerile care tocmai au trecut. Partidele au prezentat nişte liste, şi toată lumea a analizat încrederea într-un partid. Bineînţeles că electoratul a şi dat motive pentru asemenea analize.
Sper că mulţi votanţi au pus ştampila pe oamenii de pe listă, şi nu pe partidul care le e cel mai „simpatic”.
Sunt simpatizant PLD, dar am pus ştampila pe PNL pentru că a pus doi profesionişti cunoscuţi, (nu „locomotive”) pe listă, în loc de unul.

2. Nu mi-a plăcut prezenţa la vot la alegerile pentru Parlamenul Europei. Mai ales din cauză că UDMR + Tokes trimit 3 europarlamentari din partea României, prea mulţi.
Motivul cel mai jenant pentru neprezentare:
„Nu mă interesează”. Acest motiv îmi provoacă o greaţă cumplită. Oamenii de genul ăsta nu merită binele pe care îl au acum (înainte a fost dictatură, în caz că au uitat, şi mulţi au suferit pentru alungarea ei). Pentru ăştia să faci revoluţie? Mai bine îţi faci bagajele şi pleci unde e bine, lasă-i cocina lor. Din fericire nu sunt majoritari ăştia.

Cealaltă idee e că sper că Băsescu o să legifereze legea promovată de guvern, într-un act pragmatic, chiar dacă referendumul în România nu e ce ar trebui să fie. Mai dezvolt.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s