S-a închis BBC România, eu unde mai citesc ştiri?

De vreo două luni s-a închis BBC România şi ştiam că o să-mi fie greu, dar e mai grav decît mă aşteptam, mai ales că acum nu mai sunt acasă.
Nu ştiu de pe unde să mai citesc ştiri româneşti, să ascult ştirile la comp e mai puţin comod decît să pornesc un televizor şi să văd ştirile de pe TVR 1.

Hotnews, cîndva îi citeam şi înghiţeam stilul bombastic, ba de multe ori îmi şi plăcea. Nu au diacritice şi au un layout de aiurea. Am renunţat la ei acum un an jumate cînd dintr-un layout prost au scos unul şi mai prost. L-am încercat azi, a durat destul de mult pînă să se încarce pagina şi apoi mi-a apărut un flash în faţa textului.

România Liberă – unul dintre singurele ziare despre care am avut mai tot timpul o părere bună. Situl însă mă alungă din prima secundă. Nu văd titluri principale nicăieri, trebuie să fac aiurea scrol şi să vînez ştirile. Pe stînga e plin de linkuri şi mi-e greu să selectez textul articolului. Sus defilează text într-un mod antipatic, şi per total pagina e aberant de lungă şi raportul conţinut al articolului/mizerii din împrejurimi e intolerabil de mic.

BBC România. Avea ştiri scrise într-un mod neutru şi informativ, existau în josul paginii linkuri spre articole despre acelaşi subiect. De exemplu la ştirea despre independenţa Kosovo exista o legătură spre un alt articol numit „Dosar Kosovo”, un rezumat foarte util celor care nu sunt foarte buni în istorie. De asemenea, nu exista mai nimic între mine şi textul articolului, era foarte uşor de selectat textul. Ca defect trebuie notat că lăţimea e prea mică şi că totul se duce spre stînga ecranului.
Şi încă o chestie care să asigure o citire relaxată: BBC avea diacritice, spre deosebire de cele două prăştii dinainte.

Habar n-am unde să merg, mai caut, mai întreb şi revin cu impresii. Aştept şi sugestii.

A-propos de situri şi layot-uri, şi situl ăsta al meu de destul de aiurea, cel puţin fonturile default sunt teribil de mici şi pare-se că singurul mod de a repara e să aplic stiluri. Promit să revin cu nişte setări mai decente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s