1 Decembrie

Citat de pe http://www.starlog.ro/2008/12/01/1-decembrie-2/:
„[…] Mereu aud că românii sunt hoţi, puturoşi, ţigani, nespălaţi, atribute pe care ni le aplicăm singuri, cu fiecare ocazie. Nu suntem patrioţi pentru că nu avem simboluri care să ne aducă aminte de patrie. Nu avem un steag unic în lume, nu avem un simbol naţional general acceptat (lup, leu, cocoş, pinguin, ciocan, plug, orice!) avem un imn molâu, etc. Inclusiv 1 Decembrie e prost aleasă, pentru că din cauza iernii, nu prea poţi să ieşi la iarbă verde, să serbezi aşa cum îmi aduc aminte că se facea pe vremuri, de 23 august, aşa cum fac americanii, francezii, etc. Via Radu, iată două alternative la Deşteaptă-te Române, două cântece care te fac să te umfli în pene numai la auzul notelor. Pentru simbol naţional, votez pentru lup (via steagul Dacilor).”

Menţiunea la „Pe al nostru steag e scris unire” e că muzica deja e în imnul Albaniei. Sunt în mare parte de acord cu ideile prezentate și de asta le fac reclamă aici.

Extra:
Drapelul comun al Valahiei şi Moldovei
Nu-mi prea place fața aia prea molcomă a bourului moldovenesc. Nu mi se pare că ar fi în spiritul nostru :). Detalii pe wikipedia și wikimedia commons.

Anunțuri

Un gând despre &8222;1 Decembrie&8221;

  1. Pentru doritori/cunoscatori, coloana sonora a primului clip video o aveti aici, in calitate ceva mai buna (adica FLAC).

    Si eu votez pentru „Tricolorul” si si mie mi se pare anost atat „Desteapta-te romane” cat si steagul fara nimic pe el 😦

    @Dexter

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s