România Liberă: Pe cine poate înfunda primarul Craiovei din arest

Eu sper să-l înfunde pe incompetentul de Berceanu, care pune crucea CFR-ului. N-am auzit de Berceanu că ar fi implicat în fapte penale, dar ar fi foarte bine să se curețe transporturile (sau măcar CFR-ul) de el, prin orice metode.

Căcatul ăsta a început cu niște declarații de domeniul irealului despre strategia de rentabilizare, iar din declarațiile și acțiunile de pînă acum reiese o incompetență atît de crasă încît chiar îmi vine a crede că intenția e să desființeze CFR-ul*. De ce ar vrea nu știu, poate ca să-l cumpere ieftin entități private, etc.

Infrastructura și transporturile ajută economia în general, nu aduce profit direct statului, cum pare a crede netotul ăsta de Berceanu.

*
Revin (în măsura în care reușesc) cu referințe despre faptul că statul în general nu scoate profit din transporturi doar bătînd din palme, fără investiții. Asta în cazul în care scoate vreodată profit. Exemple:
1. Foarte multe companii aeriene se află în dificultate, deși: 1) infrastructura lor(aeroporturi, sisteme de comunicații la sol etc.) a fost în general construită pe banii statului, 2) au facilități la cumpărat combustibili și probabil alte facilități. Deci e puțin probabil ca statul să-și scoată investițiile din taxele încasate de la operatori, iar operatorii sunt ei înșiși la limita profitabilității.
2. Transportul public în orașe e subvenționat serios în general.
3. Construcția de autostrăzi îmi inspiră aceeași lipsă de profitabilitate directă, dar aici s-ar putea ca veniturile directe ale statului să fie mai mari: taxele de autostradă, taxele de drum incluse în prețul benzinei (nu știu dacă e corect să le înclud, dar fie).

Articolul din titul aici: http://www.romanialibera.ro/eveniment/a179305-pe-cine-poate-infunda-primarul-craiovei-din-arest.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s