Urban, un idiot care nu mai trebuie votat

Iulian Urban, senator PD-L, ia în derîdere corectitudinea politică a francezilor, mai multe pe România liberă.

Idiotul ăsta nu dă dovadă de minima diplomație pe care ar presupune-o funcția lui, și îi ironizează atît pe francezi, cît și ONG-urile care se ocupă de romi. Să te crezi deștept pentru că iei în derîdere corectitudinea politică se potrivește perfect modelului de politician dâmbovițean (el e senator de Ilfov), iar bunul simț și o minimă sofisticare mintală sunt considerate drept defecte. În vreme ce reprezentantul nostru în parlament se dă isteț pe blog, mii de cetăți civilizați protestează acasă la ei contra „deportării” țiganilor (în opinia lui Urban: mii de cetățeni vestici cu creierele spălate de „Political correctness”). Mai continuă el cu argumente ce frizează xenofobia, că nomazii nu au ce căuta în Europa, de parcă romii au ales să se nască săraci în familii care n-au cum să-i educe. De ce e situația romilor așa cum e, și care e soluția, e mai complicat, dar bizonul simplifică la maxim, și se crede deștept pentru asta.

Oricum, pe Urban îl votează bizonii români, nu vestici un pic mai rafinați (ipocriți și nerealiști, și mai găsim acolo cîteva defecte), și el bizonilor li se adresează. Nu-mi explic cum a intrat ăsta pe listele PD-L, un partid de la care mă așteptam să aducă totuși niște demagogi mai sofisticați.

În prezent, să critici „corectitudinea politică” e o modă cam pe oriunde cred, așa că Urban nu face decît să fie la modă. Se ia orice problemă care nu are încă o soluție universală și e disputată, și „se spune lucrurilor pe nume”: încălzirea globală – „l-au desființat pe Gore cu ghețarii Himalayeni”, poluarea – „unde e, că eu n-o văd, cu ce mă afectează?”, țiganii – „să plece în India, să nu se mai cace ei în țara mea, în p-a mamii lor”.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Urban, un idiot care nu mai trebuie votat&8221;

  1. Țiganii au refuzat sistemtic să se supună unor cutume sociale conforme cu contemporaneitatea. Ei vor să trăiescă undeva în afara societății, după propriile reguli și tradiții (sictir, ce tradiții au ăștia, exceptând mangleala, lenea și lipsa igienei?!) și în același timp să fie tolerați. Dacă ție ți se par țiganii ca fiind un popor (mai precis, un stol) de boemi neînțeleși, de nomazi frumoși și poetici, un ultim bastion al libertății individului și le încurajezi pornirile anarhice, gregare și dominate de instincte animalice, atunci am o veste proastă pentru mătăluță: gândirea ta e înfricoșător de simplistă și e tangentă la ceea ce specialiștii numesc ”cretinism”. Desigur, eu sunt un primitiv incapabil să-i tolereze pe cei care sunt diferiți… sunt incapabil să văd cum această minunată diversitatea etnică și culturală (infuzia de țigani) adăugă o pată de culoare vieților noastre terne și ne reamintește că omul s-a născut ca să fie liber și așa trebuie să rămână: să fută ce vrea și când vrea fără consimțământul celuilalt, să se înfrupte din munca altora, să-și facă singur dreptate, etc. Îmi pare rău, Alecs (cred că așa te cheamă), că nu sunt și eu un hipiot trist și labagiu ca să le cânt în strună țiganilor.

    PS: Îl urăsc pe Urban, dar sper din tot sufletul să te târâie prin tribunale pentru un lung și istovitor proces de calomnie. Meriți, prietene, pentru că prostia se plătește.

    1. Care calomnie?! că eu nu o văd, a scris cu mîinile lui blogul, nu i-am pus eu vorbele în gură. Ca să fie calomnie ar trebui să dovedească în instanță că altcineva a scris blogul în locul lui, iar eu eram conștient de asta. Nu e cazul. Chiar sunt curios cît de lung și istovitor poate fi un proces civil. Cel mult îndulcesc limbajul, și scot cuvîntul „idiot” de acolo (care aduce a insultă), că eram cam nervos și surprins cînd am văzut enormitatea aia blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s