http://ro.wikipedia.org/wiki/Accidentul_de_la_uzina_de_aluminiu_din_Ajka

Pagina Wikipedia despre accidentul de la fabrica de aluminiu din Ajka, http://en.wikipedia.org/wiki/Ajka_alumina_plant_accident, nu are și versiune în limba română.

Unul dintre motive e numărul mic de oameni interesați și la curent cu asta. De ce sunt puțini ce la curent cu asta? Printre altele, în presă subiectul a fost preluat destul de puțin. Unul dintre motive este că o mare parte presei nu are în cap decît Băsescu versus Vîntu, iar o altă mare parte are în cap țîțele goale ale nevestelor fotbaliștilor, cum au murit Elodia și soră-sa, violuri și topoare-n cap. După ce că suntem și așa bolnavi de provincialism pînă-n măduvă, ne mai ajută și media cu mizeriile ei.

Am deschis articolul la http://ro.wikipedia.org/wiki/Accidentul_de_la_uzina_de_aluminiu_din_Ajka, și voi traduce versiunea în engleză mîine seară, plus niște referințe la Hotnews, România liberă și ce mai găsesc. Aș fi foarte bucuros să mi-o ia cineva înainte.

Anunțuri

Un gând despre &8222;http://ro.wikipedia.org/wiki/Accidentul_de_la_uzina_de_aluminiu_din_Ajka&8221;

  1. Mi-am ținut în sfîrșit promisiunea și am actualizat pagina (ea mai fusese editată de cîțiva dintre contribuitorii ce mai serioși ai ro.wikipedia). Sper să găsesc pe undeva și un „aftermath”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s