Twitter 3 – Liiceanu la Ultima ediție, TVR1

Un articol zicea ceva de Liiceanu azi, și mi-am adus aminte că l-am văzut la Televizor duminica, pe 3 octombrie cred.

În cele 10-15 de minute am rămas cu impresia că nu a răspuns aproape la nici o întrebare, în stil iliescian. Cred că a plecat frustrată moderatoarea de la emisiune, eu cu siguranță înjuram lîngă televizor: „răspunde mă azi la întrebare!”. Gabriel Liiceanu a venit cu textele de acasă, și-a ținut discursul moderat, ponderator și „clarificator”, și a plecat acasă liniștit. Mie mi-a făcut impresia că era frustrat. De ce a trebuit el să clarifice că a fost „blînd” cu doamna Herta Müller pentru că ea era oaspete?! Că nu putea să o combată agresiv îmi era clar și m-am prins și singur, faptul că a trebuit să precizeze asta post-factum îi dă doar o imagine de frustrat în ochii mei. Și apoi, cum să o combată? pe lîngă că nu ar fi fost politicos, el nici măcar nu are autoritatea să o combată; nici unul dintre ei nu a fost dizident anticomunist, dar Herta Müller are un premiu Nobel tocmai pentru franchețea cu care a scris despre viața sub regim (nu am citit nimic ce ea), pe cînd Liiceanu nu.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Twitter 3 – Liiceanu la Ultima ediție, TVR1&8221;

  1. Este ora 1,46- tara il conduce pe ultimul drum pe marele poet ADRIAN PAUNESCu , spun tara pentru ca au fost prezenti oameni din toate colturile tarii si ma intreb cine este acest eseist cretin Cornea de care eu o mare iubitoare de carte nu am auzit .Daca spune dobitocul ca poezia lui A .Paunescu nu este decat o usoara versificare , cand de fapt poezia marelui poet poarta un mesaj si este scrisa pentru a fi inteleasa de toata lumea , miile lui de poezii sunt toate valoroase , pe langa eseurile acestui rautacios cu paduchi in barba care sunt zero si nici nu sunt cunoscute de nimeni .Revolta lui privind depunerea lui Paunescu la Ateneu , este a unui om care are atata rautate in el , ca daca va muri va fi depus intr-un WC-fiindca miroase a rahat .
    OPENSIONARA REVOLTATA –

    1. Postaci (sau boți) pe blogul meu cel vechi?! Și cui folosește apărarea lui Păunescu, că dacă dădea cu „pungi de energie negativă” (© Academia Cațavencu) în Băsescu mai vedeam interesul. Oricum, aș fi fost măcar mîndru dacă postacul cunoștea gramatică mai bine.

      Alex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s