Mîncătorii de căcat, nici nu știi de unde sar (despre vaccinul anti-HPV)

TVR2 și România Liberă au raportat pe seama faptului că statul trebuie să distrugă aproape toate dozele de vaccin anti-HPV pe care le-a cumpărat (vaccin cu prima țintă cancerul de col uterin). La TVR2 au venit doi neni (coerenți*) care au spus că vaccinul a fost denigrat de diverse persoane, și de asta nu a avut succes. Personal m-am crucit, și n-am crezut pînă n-am intrat pe internet. Ce plăcere trebuie să fie să mănînci căcat pe teme random, fără să-ți pese de efect. Prima concluzie e că unii fac parte chiar din „instituții”:

http://www.misiune-ortodoxa.ro/articole/medicina/campanie-de-informare-despre-vaccinul-gardasil.html. Articol pe un sit care se cheamă „Misiunea Ortodoxa”, din care citez: „Si pentru o femeie activa sexual vaccinul reprezinta un risc imens pe termen lung, chiar si posibila sterilitate, conform unor alerte disponibile pe internet. Au existat inclusiv cazuri de decese descoperite de Grupul Judicial Watch.” Judicial Watch ăsta nu susține că există legătură între morți și vaccin, și cam tot conținutul original al articolului e pură speculație. Oricum, instituția nu are obligații jurnalistice.

http://provitabucuresti.ro/activitati/manifestari/15-conferin-de-pres-silgard-un-vaccin-controversat E situl unei asociații care se numește „Pro-Vita”, iar pagina prezintă o conferință despre Silgard (sic), lucru absolut lăudabil. Acceași Pro-Vita însă a distribuit și o grămadă de pliante, cu mesajul principal „GARDASIL UN VACCIN PERICULOS!” fără să fundamenteze pericolul.

S-a bătut toba în mod organizat, că corupție, că mită, că mori dacă faci vaccin, că banii s-au cheltuit aiurea. Și s-a bătut toba și dezorganizat, Google găsește zeci de bloguri și forumuri cu mesaje: guvernul vrea să ne flută, marile companii farmaceutice fac experimente pe români, că există master-plan ca românii să fie infertili și toată gama de căcaturi ale conspiraționiștilor. Unele puncte sunt logice și confirmate: a)se putea cumpăra mai puțin vaccin care să fie aruncat aiurea, și b) într-adevăr imunizarea nu e încă dovedită să dureze o viață.
Cei doi invitați de la TVR 2 au avut dreptate.
Q.E.D.

*Cum nivelul dialogului la televizor e foarte jos, mă bucur cînd invitații sunt coerenți, decenți și vorbesc corect gramatical.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s