Domnul Goe copy-lot

Pentru că s-a dovedit că Victor Ponta și-a luat doctoratul cu „copy paste”, sunt mult mai liniștit că guvernul lui de buimaci nu mai face mulți pui la Palatul Victoria. Flagrantul și bunul simț i-au dat o mulțime de palme lui Ponta: Corina Dumitrescu, Ioan Mang și Mircea Diaconu forțați să plece, cu Institutul Cultural Român și Patapievici a fost nevoit să dea înapoi în urma reacției multor personalități culturale, de acum încolo va avea nevoie de niște șorici imenși pe post de obraz ca să rămînă el însuși în funcție și să se întîlnească cu personalități străine.

Domnu’ Ponta, ce importanță ar avea că Traian Băsescu a fost poate informat cu cîteva zile înainte de plagiatul tău?! El te-a pus să obții titlul de doctor așa? Și de fapt Băsescu oricum făcea mișto de felul în care tu și politicienii tăi înțelegeți diferența între „Consiliul Europei”, „Consiliul European” (și eventual „Consiliul Uniunii Europene”), pentru care vi s-a mai atras atenția și mai înainte (cred că Cristian Ghinea a scris despre confuzie).

Și ce importanță ar avea că Funeriu a făcut analiza și a transmis-o spre Nature?! Dacă ar fi adevărat, nu ar dovedi decît că Funeriu are și ceva cunoștințe de drept și știe unde să caute, pentru că pe alocuri sunt și traduceri din engleză și nu merge căutarea automată chiar așa ușor. Tocmai l-ai făcut pe Daniel Funeriu semizeu.

Adevărul e că îl credeam pe Ponta mai în regulă profesional, dar a fost o impresie greșită, ar fi fost foarte greu să se ascundă o persoană cît de cît onestă sub masca aia de obrăznicie. Pe contributors.ro s-a rostit dinainte ideea de a luat la verificat doctoratele personalităților politice, așa că cel al lui Ponta nu era decît un submarin care trebuia să iasă la suprafață. Și dacă cu ocazia asta victime vor fi și persoane pe care le simpatizez foarte mult, asta e viața, „să fie justiție, de-ar fi să piară lumea”. De exemplu sunt convins că personalitatea publică pe care o stimez cel mai mult, Monica Macovei, nu și-ar copia doctoratul; nu are doctorat din cîte știu și văd în CV, dar dacă are și l-a copiat, să plătească.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s